سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بهترینِ برادرانت، کسی است که با راستگویی اش تو را به راستگویی بخواند و با اعمال نیک خود ، تو را بهبرترینِ اعمال برانگیزد . [امام علی علیه السلام]
امروز: پنج شنبه 103 اردیبهشت 27

[رادیو زمانه]

فریدون آدمیت مورخ و محقق تاریخ مشروطه ایران بعد از تحمل یک دوره کسالت و بستری شدن ناشی از بیماری گوارشی امروز درگذشت.

علی دهباشی سردبیر نشریه بخارا با اعلام این خبر در گفتگو با زمانه گفت: "فریدون آدمیت مدت‌ها بیمار بود و امروز بعد از ظهر در حالی در بیمارستان تهران کلینیک درگذشت که 87 سال داشت."

فریدون آدمیت که متولد سال 1299 شمسی در تهران بود در سال 1321 در رشته حقوق و علوم سیاسی فارغ التحصیل شد. در سال دوم تحصیلاتش بود که به استخدام وزارت امور خارجه در آمد تا ضمن کار بتواند به ادامه تحصیل در خارح از ایران بپردازد.

سردبیر بخارا به زمانه گفت: "در مساله مشروطیت بویژه امیرکبیر فریدون آدمیت اظهار نظرهایی کرد که هیچ وقت نقد محتوایی درستی بر آن نوشته نشد و پاسخی جز ناسزا دریافت نکرد." به گفته دهباشی، "نقدهایی که بر کارهای او نوشته شد عمدتا نقدهای ایدوئولوژیک بود."

علی دهباشی در عین حال گفت: "فریدون آدمیت در کار تاریخ‌نگاری به صداقت ایمان داشت."

فریدون آدمیت در حالی وارد دانشکده علوم سیاسی و اقتصاد لندن شد که همزمان به شغل دبیری سفارت ایران در لندن نیز مشغول بود. وی توانست دکترای خود را در تاریخ سیاسی و فلسفه سیاسی از این دانشگاه دریافت کند. پس از آن به سمت نماینده ایران در سازمان ملل متحد برگزیده شد.

همزمان با فعالیت?های سیاسی وی دومین اثر خود را با عنوان "جزایر بحرین: تحقیق در تاریخ دیپلماسی و حقوق بین الملل" به زبان انگلیسی در نیویورک منتشر کرد. اولین کار وی که پایان نامه دانشگاهی اش بود به بررسی زندگی و اقدامات سیاسی میرزا تقی خان امیرکبیر می پرداخت. این اثر که با عنوان "امیرکبیر و ایران" منتشر شد سالها مرجع اصلی برای شناخت این شخصیت عصر قاجاری بود.

در دوران ماموریت، آدمیت به فعالیت?های دیگری از جمله داوری در دیوان حکمیت لاهه نیز پرداخت. او از 1344 تمام وقت خود را صرف مطالعه و تحقیق در عصر مشروطیت کرد و در طی بیش از 20 سال فعالیت، به بررسی آثار و افکار روشنفکران عصر مشروطه و حوادث سیاسی اجتماعی دوران آغاز مدرنیسم ایرانی پرداخت که حاصلش بیش از 25 عنوان کتاب و مقاله است.

پس از انقلاب، فریدون آدمیت از جمله نویسندگانی بود که با صدور بیانیه ای ده ماده ای خواهان اجرای قانون اساسی، آزادی انتخابات، آزادی مطبوعات، آزادی زندانیان سیاسی ورعایت اعلامیه حقوق بشر شدند که گفته می شود به همین دلیل، حقوق بازنشستگی او از وزارت امورخارجه از سال 1359 قطع شد.

آدمیت علاقه?مند به پژوهش در چیستی مشروطه و شناخت این جنبش مدنی در بستر شرایط اجتماعی و فرهنگی ایران آن زمان بود. "فکر آزادی و مقدمه نهضت مشروطیت"، "اندیشه های میرزا آقاخان کرمانی"، "اندیشه های میرزا فتحعلی آخوندزاده"، "اندیشه های طالبوف تبریزی"، "اندیشه ترقی و حکومت قانون"، "فکر دموکراسی اجتماعی در نهضت مشروطیت ایران"، "ایدئولوژی نهضت مشروطیت ایران" از جمله آثار آدمیت است.

< src="http://js-kit.com/polls.js">

  • کلمات کلیدی :
  •  نوشته شده توسط مینا در پنج شنبه 87/12/8 و ساعت 3:13 عصر | نظرات دیگران()
     لیست کل یادداشت های این وبلاگ
    نقشه های سه بعدی بسیار زیبای ویلائی For Iranian Engineers
    دانلود نقشه های سه بعدی و بسیار جالب درخت در 3ds max model
    ویرایش چهارم آیین نامه طراحی ساختمان در برابر زلزله آغاز شد
    مجموعه کامل اشکال در اتوکد دوبعدی AutoCAD File
    دانلود نقشه های 3D برای مهندسی عمران و معماری در فرمت 3dmax
    دیتیل های جالب اتوکد دوبعدی در مهندسی عمران
    سایت ایران عمـــــــــــــــــــــــران
    نرم افزار Tekla Structures v14 Free Download
    دانلود نرم افزار Free Download SAP2000 V12
    نقشه ، پلان دیتیل و جزیاتت اسکلت سوله شماره 1
    نرم افزار بسیار جالب Allpile V6.5EAllpile V6.5E
    پلان و نقشه کامل با فایل AutoCAD شماره 5
    پلان و نقشه کامل یک ساختمان دوبلکس با فایل AutoCAD شماره 2
    نرم افزارهای محاسباتی بسیار جالب
    مردمک!
    [همه عناوین(45)][عناوین آرشیوشده]

    بالا

    طراح قالب: رضا امین زاده** پارسی بلاگ پیشرفته ترین سیستم مدیریت وبلاگ

    بالا